Facebook

Sisäalueet:Musiikki

Facebook

ViestiKirjoittaja admin2 » 23.11.2011 12:23

Yllättäviä tietoja Facebookin kavereista
Facebook on julkaissut tutkimuksia kaverisuhteista palvelussa. Yhtiö toteaa, että eri puolilla maailmaa elävät aivan erilaiset ihmiset ovat todennäköisesti vain neljän kaverin päässä toisistaan. Myös Facebook-kaverien määrässä saatiin yllättäviä tuloksia.

Milanon yliopiston kanssa tehdyt tutkimukset ovat tieteellisestikin kiinnostavia. Tutkitut 721 miljoonaa Facebookin aktiivikäyttäjää kun edustavat yli kymmentä prosenttia maailman väestöstä.

1960-luvulla tehdyt tutkimukset todistivat kiinnostavan havainnon. Kenen tahansa maailman ihmisen voi yleensä tavoittaa vain viiden välissä olevan kaverisuhteen kautta.

Facebookissa sama ilmiö on vielä voimakkaampi ja se vahvistuu jatkuvasti. Toisella puolella maailmaa asuvan ja itselle täysin tuntemattoman Facebook-käyttäjän voi tavoittaa yleensä vain kolmen tai neljän välissä olevan kaverisuhteen kautta.

Keskimäärin 190 kaveria, monilla tuhansia

Tutkimuksissa selvitettiin myös Facebook-kaverien määrää. Jos kaikki Facebook-käyttäjät järjestettäisiin kaverimäärän perusteella jonoon, keskimmäisillä olisi palvelussa noin sata kaveria.

Facebook myöntää, että lukema voi tuntua yllättävän pieneltä. Kyseessä on kuitenkin tuttu tilastollinen harha. Omilla kavereilla tuntuu olevan enemmän kavereita kuin itsellä. Tämä johtuu siitä, että paljon nettikavereita haalineet näkyvät useammille ihmisille.

Suurella osalla käyttäjiä on Facebookissa useita satoja nettikavereita. Pieni prosentti käyttäjiä on jopa haalinut tuhansia nettituttavia. Niinpä koko Facebookin kaverimäärän keskiarvo nousee noin 190:een
http://www.tietokone.fi/uutiset/yllatta ... kavereista
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Paluu Viihde

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron