Geenimuunneltu ruoka

Geenimuunneltu ruoka

ViestiKirjoittaja admin2 » 20.12.2012 10:05

http://www.naturalnews.com/037249_GMO_s ... amage.html

Shock findings in new GMO study: Rats fed lifetime of GM corn grow horrifying tumors, 70% of females die early

Learn more: http://www.naturalnews.com/037249_GMO_s ... z2FZbcBq3Q


Tutkimuksessa seurattiin pitkän ajan vaikutuksia rotilla, joille oli syötetty Monsanton geenimuunneltua maissia ja heidän Roundup-lannoitetta normaalina jäämäpitoisuutena. Rotilla todettiin jo alle vuodessa useita hirveitä syöpäkasvaimia, sisäelinten vaurioita ja suuri osa rotista kuoli ennen aikojaan.

Tutkimusta on pidetty ”kaikkien aikojen perusteellisimpana julkaistuna tutkimuksena GM-viljojen ja Roundup-lannoitteen vaaroista rotille.” Kauhistuttavat tulokset leviävät verkossa kulovalkean lailla ja valtamediassakin on kauhisteltu kuvia rottien lukuisista kasvaimista, joista suurimmat ovat aiheuttaneet rotille hengitysvaikeuksia. GMO-tuotteet saattavat olla uusi talidomidi.

Tutkimusta johti Gilles-Eric Seralini Ranskan Caenin yliopistosta, eikä vastaavaa pitkäaikaistutkimusta ole aiemmin GM-tuotteille tehty. Saattaa tuntua yllättävältä, mutta niin kiire oli yrityksillä saada myyntilupa GM-maissille ja muille vastaaville, että Yhdysvaltojen ruoka- ja lääkeainevirasto FDA ja maa- ja metsätalousministeriö hyväksyivät sen minimaalisilla tutkimuksilla. Nykyään GM-maissia käytetään niin ihmisten kuin eläinten ruokintaan yleisesti ympäri maailman. Sitä on aamiaismuroissa, maissilastuissa (nachot) ja maissitortilloissa.

http://www.magneettimedia.com/monsanton ... -kuolemia/
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Geenimuunneltu maissi

ViestiKirjoittaja MikkoL » 30.12.2012 04:50

Tuo hutkimus on todettu täysin arvottomaksi roskaksi:

Scientists Smell A Rat In Fraudulent Study

Anti-GMO study is appropriately dismissed as biased, poorly-performed

Bad science about GMOs: It reminds me of the antivaccine movement

The GM Corn Rat Study

Study linking GM crops and cancer questioned

EFSA ei löytänyt tuosta roskasta mitään syytä ottaa näitä asioita uudelleenarvioinnin kohteeksi:

Serious defects in the design and methodology of a paper by Séralini et al. mean it does not meet acceptable scientific standards and there is no need to re-examine previous safety evaluations of genetically modified maize NK603. These are the conclusions of separate and independent assessments carried out by the European Food Safety Authority (EFSA) and six EU Member States following publication of the paper in the journal Food and Chemical Toxicology on 19 September 2012.


Broad consensus

EFSA’s final statement considered the independent assessments of the paper by organisations of six EU Member States: Belgium, Denmark, France, Germany, Italy and the Netherlands. Full copies of these evaluations can be found in the annex of EFSA’s statement.

EFSA noted the emergence of a broad European consensus, with the reviewed Member State assessments finding the conclusions of Séralini et al. were not supported by the data presented in the study. Four of the national evaluations found the paper did not provide scientific information that would indicate the necessity to reopen the risk assessment of NK603 or glyphosate. The exceptions were France’s High Council of Biotechnology and Italy, whose assessments did not examine this issue.

Member States also identified many of the same weaknesses in the methodology and design of the paper as raised by EFSA. Unclear study objectives, the low number of rats used in each treatment group, a lack of detail on the feed and treatment formulation, key information missing on the statistical methods employed and incomplete endpoint reporting were all highlighted by Member State organisations.


Séralini et al. study conclusions not supported by data, says EU risk assessment community

Tuo suomenkielinen juttu on lähinnä täysin käsittämätön. Round Up ei ole mikään lannoite, vaan kasvinsuojeluaine. On taas Magneettimedialla asiantuntemus kohdallaan. Täysin surkuhupaisaa tavaraa.

Hienoa, että täälläkin levitellään pelottelupropagandaa roskatutkimusten perusteella. Vakuuttavuutta vain lisää se, että sama "tutkija" on jo aiemmin jäänyt kiinni vääristelystä aiheeseen liittyen. Jatketaan vain samoilla linjoilla, niin eiköhän se siitä...
MikkoL
 
Viestit: 56
Liittynyt: 22.09.2011 17:26

Re: Geenimuunneltu maissi

ViestiKirjoittaja admin2 » 30.12.2012 11:01

-Arveluttavinta on että GMO-viljely jalostaa tuholaisista ja taudeista entistä ärhäkämpiä ja johtaa siten kilpajuoksuun jalostajien ja tautien välillä. Luomutuotannon mahdollisuudet heikkenevät samalla. GMO-viljelmiltä tapahtuvat geenipaot ja risteymät luonnonvaraisten kasvien kanssa ovat myös riski. Jo nyt olemme helisemässä vieraslajien kanssa, jotka syrjäyttävät alkuperäisiä lajeja. Muunnellut geenit ja mahdolliset risteymät sisältävät saman riskin, mutta vielä suurempana ja sillä on väistämättä seurauksia luonnon ekosysteemeihin, kertoo Tiilikainen ja toteaa lopuksi että, maailman ruokapulaa ei ratkaista kestävästi GMO-viljelyä kasvattamalla

http://www.raikasweb.com/monsanto-paten ... os-porsaan
"24.8" Kannattaisiko alkaa käyttää myös niitä omia aivosoluja näissä asioissa. "24.8"
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Geenimuunneltu maissi

ViestiKirjoittaja admin2 » 30.12.2012 15:25

Hienoa, että täälläkin levitellään pelottelupropagandaa roskatutkimusten perusteella


Mites siellä puhdasruokafoorumilla sitten? Nimikerkki Richard se vasta propakandaa levittää suosittelemalla diabeetikoille sokeria ja hiilihydraattia. "24.8"
Näkkyypä siellä myös suosittavan statiineja ja kaikkea keinotekoista teollista roskaruokaa. Taitaa se teidän fooruminne olla lääketeollisuuden äänitorvi. "4.1"
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Geenimuunneltu maissi

ViestiKirjoittaja MikkoL » 30.12.2012 15:38

cc kirjoitti:Kannattaisiko alkaa käyttää myös niitä omia aivosoluja näissä asioissa.


Heh, sitähän tässä yritetään. Viimeisin lainauksesi on lähinnä jonkun luomuviljelijän sanahelinää vailla sen suurempaa konkreettista näyttöä mistään. Uhkakuvien luomista ja sen sellaista. Nämä kauhistelut pätevät myös muilla keinoin tuholaisia kestävien kasvien jalostamiseen sekä yleensäkin yksipuoliseen viljelyyn. Samojen kasvien vuosia tai vuosikymmeniä kestävä viljely samoilla aloilla johtaa usein tuholaisongelmiin. Samantekevää, miten ne lajikkeet on saatu aikaan. Myös luomuun kelpaavien jalostettujen viljelykasvien joukosta löytyy vaarallisia esimerkkejä. Näistä luomuviljelijä on toki aivan hipihiljaa. Eihän anneta sellaisten juttujen rikkoa hyvää illuusiota ja yksipuolista pelottelua.
MikkoL
 
Viestit: 56
Liittynyt: 22.09.2011 17:26

Re: Geenimuunneltu maissi

ViestiKirjoittaja MikkoL » 30.12.2012 15:50

cc kirjoitti:Mites siellä puhdasruokafoorumilla sitten? Nimikerkki Richard se vasta propakandaa levittää suosittelemalla diabeetikoille sokeria ja hiilihydraattia.


Richard välillä vähän innostuu jutuissaan. Heh, onhan hän välillä suositellut oluttakin eräänlaiseksi palautusjuomaksi... Yleensä kuitenkin tarjoaa väitteilleen lähteitä, jotka eivät ole kokeneet vastaavanlaista täystyrmäystä kuin tuo viimeisin epämääräinen GM-maissihutkimus kyseenalaisen historian omaavalta tutkijalta.

Näkkyypä siellä myös suosittavan statiineja ja kaikkea keinotekoista teollista roskaruokaa. Taitaa se teidän fooruminne olla lääketeollisuuden äänitorvi.


Ensisijaisesti siellä kyllä suositellaan terveellistä ruokavaliota ja elämäntapoja yleensäkin terveyden hoitamiseen. Lääkkeet nähdään yleensä lähinnä toissijaisena vaihtoehtona lähinnä sellaisille, jotka eivät syystä tai toisesta jaksa tehdä muutoksia elämäntapoihinsa. Hyvin vähän siellä mitään teollista roskaruokaa kellekään suositellaan. Jos Richard haluaa syöttää puhdasta sokeria joillekin, niin melko yksin on niiden näkemysten kanssa. Statiineista en ole itse hirveän innostunut. Isälle tuli niistä melko kovat lihaskivut, ja jätti ne pois. Tämä ei toki tarkoita sitä, että olisin täysin näitä lääkkeitä vastaan. Satun vain kannattamaan sellaista vaihtoehtoa, jossa mahdolliset sivuvaikutukset ovat epätodennäköisempiä.

Mitä tulee lääketeollisuuden äänitorvena olemiseen, niin melko vähäistä sekin on. Aika paljon kaikenlaisiin vaikeuksiin yritetään etsiä ratkaisuja muilta suunnilta kuin apteekeista. Täyteen lääkevastaisuuteen hyppääminen toki olisi myös älytöntä, koska välillä ruoan, lääkkeen ja lisäravinteen raja on kovin hämärä. Näitä tulisi arvioida lähinnä saavutettuja hyötyjä ja havaittuja haittoja vertailemalla.
MikkoL
 
Viestit: 56
Liittynyt: 22.09.2011 17:26

Re: Geenimuunneltu maissi

ViestiKirjoittaja admin2 » 30.12.2012 16:38

Kuka sitten uskoo näitä "virallisia" tutkimuksia geenimuuntelusta. Väittäähän EU:n virallinen instanssi että poro ja villieläimet eivät ole luomua. "2.1"
Väittäähän THL, edelleen että 50 mikroa D-vitamiinia pidempiäikaisessa käytössä tappaa ja sairastuttaa ihmisen.
Kuka rahoittaa nuo suuret tutkimukset. Suuryritykset ne rahoittaa ja tulos on tietysti positiivinen yrityksen kannalta.

Esimerkkinä Diabetestutkimus Ruotsista: Suuri leipomoyritys rahoittaa virallista tutkimusta ja tutkimuksen lopputulos on se että diabetikon kannattaa syödä paljon leipää ja leipomotuotteita kuidulla höystettynä. "24.8"
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Geenimuunneltu maissi

ViestiKirjoittaja MikkoL » 30.12.2012 16:58

cc kirjoitti:Kuka sitten uskoo näitä "virallisia" tutkimuksia geenimuuntelusta. Väittäähän EU:n virallinen instanssi että poro ja villieläimet eivät ole luomua.


Tuohan on ihan oikein. Luomu on tarkasti määritelty ja valvottu viljelymenetelmä, johon villieläimet eivät voi millään sisältyä. Olisi jokseenkin järjetöntä käsitteiden hämärtämistä lähteä laittamaan samaan luokkaan jotakin sellaista, mikä ei todellakaan täytä ehtoja. Käsittääkseni noita voi vapaasti kutsua luonnonmukaiseksi ravinnoksi tai muuksi vastaavaksi, mutta myyminen nimenomaan luomuna on kiellettyä. Tuossa jutussa on esitetty ihan hyviä perusteluja tälle:

Viranomainen kieltää: Älä sano tätä luomuksi

Mielestäni tämä palvelee myös luomua suosivien etuja, kun kaupasta ostettu luomu sitten on juuri sitä luomua, mitä määritelmässä tarkoitetaan. Miksei riistaa voi myydä ihan riistana?

Väittäähän THL, edelleen että 50 mikroa D-vitamiinia pidempiäikaisessa käytössä tappaa ja sairastuttaa ihmisen.


Ettei tässä nyt olisi vähän liioittelua...?

Kuka rahoittaa nuo suuret tutkimukset. Suuryritykset ne rahoittaa ja tulos on tietysti positiivinen yrityksen kannalta.


Kun kyse on vaikka kasvinsuojeluaineiden turvallisuudesta, pitää nämä tutkimukset toimittaa viranomaisten arvioitaviksi, ja he sitten päättävät, onko näyttö riittävää turvallisuuden kannalta. Jos yritys tuottaa epäilyttäviä tai puutteellisia tutkimuksia, niin sellaiset eivät kelpaa. Lisäksi turvarajat asetetaan kertoimien avulla vielä huomattavasti todettuja haitallisia annoksia ylemmäs.

Esimerkkinä Diabetestutkimus Ruotsista: Suuri leipomoyritys rahoittaa virallista tutkimusta ja tutkimuksen lopputulos on se että diabetikon kannattaa syödä paljon leipää ja leipomotuotteita kuidulla höystettynä.


Tällaisia ei oikein voi verrata tutkimuksiin, joissa mietitään vaikkapa kasvinsuojeluaineiden ja geenimuunneltujen ruokien turvallisuutta. Jälkimmäisiin liittyen seula on paljon tiukemmalla. Eikä rahoitus välttämättä tarkoita, että tutkimus olisi roskaa. Samalla logiikalla sitten pitää tyrmätä kaikki Atkins-säätiön rahoittamat tutkimukset, kaikki maitoteollisuuden tukemat tutkimukset, kaikki lihateollisuuden tukemat tutkimukset ja niin edelleen...
MikkoL
 
Viestit: 56
Liittynyt: 22.09.2011 17:26

Re: Geenimuunneltu maissi

ViestiKirjoittaja admin2 » 30.12.2012 20:48

Olipa siinä taas selitykset.... "22.1"
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Geenimuunneltu maissi

ViestiKirjoittaja bluezone » 31.12.2012 01:01

Foorumi täynnä foliota ja salaliittoja. "2.1"

Kuva
bluezone
 

Re: Geenimuunneltu maissi

ViestiKirjoittaja admin2 » 31.12.2012 01:03

Iso raha tekee mitä huvittaa. "24.8"
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Geenimuunneltu maissi

ViestiKirjoittaja MikkoL » 31.12.2012 02:03

cc kirjoitti:Olipa siinä taas selitykset....


Olisi ihan mukavaa tietää, mikä niissä sitten meni pieleen...vai menikö mikään?
MikkoL
 
Viestit: 56
Liittynyt: 22.09.2011 17:26

Re: Geenimuunneltu maissi

ViestiKirjoittaja admin2 » 31.12.2012 11:19

On nyt tärkeämpääkin tekemistä kuin väitellä jostain geenimuunnellusta ruuasta. Itse yritän vältellä tuota roskaa kaikin tavoin.
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Geenimuunneltu maissi

ViestiKirjoittaja MikkoL » 31.12.2012 15:06

cc kirjoitti:On nyt tärkeämpääkin tekemistä kuin väitellä jostain geenimuunnellusta ruuasta. Itse yritän vältellä tuota roskaa kaikin tavoin.


Heh, mutta kuitenkin on aikaa etsiä ja kopioida höpöjuttuja aiheesta...
MikkoL
 
Viestit: 56
Liittynyt: 22.09.2011 17:26

Re: Geenimuunneltu maissi

ViestiKirjoittaja admin2 » 31.12.2012 16:21

Ihme kun nuo kaikenmaailman "höpöjutut" pitää ihmisen terveenä, toisin kuin vaikka THL:n margariini/ statiinipropakanda.
THL: tosiaan varoittaa ihmisiä D-vitamiinin yliannostuksesta ja suosittelee sen 10 -20 mikroa osan vuodesta. Onneksi olen ajatellut omilla aivoillani jo kymmeniä vuosia ja napannut esim. D-vitamiinia purkista "Yliannoksia", tosin mitättömän pieniä , mutta THL n mukaan liikaa. "22.1"
Sanon vielä kerran: Maailmaa pyörittää raha ja se jolla on rahaa riittävästi on myös valtaa ja pystyy asioita junailemaan haluamallaan tavalla.

Tämäkin väittely on aivan turha ja ajan haskausta eikä johda mihinkään. "24.8"
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Geenimuunneltu maissi

ViestiKirjoittaja admin2 » 18.05.2013 12:14

MikkoL kirjoitti:
cc kirjoitti:On nyt tärkeämpääkin tekemistä kuin väitellä jostain geenimuunnellusta ruuasta. Itse yritän vältellä tuota roskaa kaikin tavoin.


Heh, mutta kuitenkin on aikaa etsiä ja kopioida höpöjuttuja aiheesta...How GMO foods alter organ function and pose a very real health threat to humans

Ei mitään höpöjuttuja

Geenimuunneltu ruoka vaikuttaa haitallisesti elimistöön.
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Geenimuunneltu maissi

ViestiKirjoittaja bluezone » 18.05.2013 12:26

cc kirjoitti:Ihme kun nuo kaikenmaailman "höpöjutut" pitää ihmisen terveenä, toisin kuin vaikka THL:n margariini/ statiinipropakanda.
THL: tosiaan varoittaa ihmisiä D-vitamiinin yliannostuksesta ja suosittelee sen 10 -20 mikroa osan vuodesta. Onneksi olen ajatellut omilla aivoillani jo kymmeniä vuosia ja napannut esim. D-vitamiinia purkista "Yliannoksia", tosin mitättömän pieniä , mutta THL n mukaan liikaa.
Sanon vielä kerran: Maailmaa pyörittää raha ja se jolla on rahaa riittävästi on myös valtaa ja pystyy asioita junailemaan haluamallaan tavalla.

Tämäkin väittely on aivan turha ja ajan haskausta eikä johda mihinkään.


Väitit kerran vuosia sitten, että olet ottanut D-vitamiiniä isoja annoksia jo monia vuosia. Sitten jossain toisaalla puhuit itsesi kanssa ristiin.
Tosiasiassa et sinäkään ole tiennyt D-vitamiinista erityisen kauan. D-vitamiini on uusi asia kaikille.

Tuollainen "omilla aivoilla ajattelu" on pelkkää auktoriteettejä vastaan kapinointia. Olet innostunut milloin mistäkin jutusta. Milloin on kyse alfa hicasta ja milloin esoteerisista suolan yhdisteistä. "24.5"

Viranomaisen kanta ja tiede on eri asioita. Sinulle tiede on sama kuin THL. Pillereitä myyvät Tohtori Toloset ja sensaatiokirjoja myyvät Heikkilät on jostain syystä immuuneja rahan vaikutukselle.
Viimeksi muokannut bluezone päivämäärä 18.05.2013 12:36, muokattu yhteensä 6 kertaa
bluezone
 

Re: Geenimuunneltu maissi

ViestiKirjoittaja bluezone » 18.05.2013 12:27

cc kirjoitti:Ei mitään höpöjuttuja


Natural News on ihan totaalista höpöjuttua ja myös kovaa bisnestä.
bluezone
 

Re: Geenimuunneltu ruoka

ViestiKirjoittaja bluezone » 18.05.2013 12:42

Miten THL:n kanta D-vitamiiniin liittyy statiinien ja margariinien tieteelliseen näyttöön? THL voi hyvinkin olla jossain asiassa oikeassa ja toisessa väärässä.
bluezone
 

Re: Geenimuunneltu ruoka

ViestiKirjoittaja admin2 » 18.05.2013 12:42

Kovaa bisnestä on hallita ruokamarkkinoita.
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Seuraava

Paluu Terveys/ravinto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron