Re: Rasvasota

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 20.01.2013 18:19

Statiinin käyttäjistä on lopettanut lähes 100000 henkilöä lääkityksensä huomattuaan ettei niistä ole mitään hyötyä. Tämä käyttäjien määrä näkyy tilastoista. "3.1"
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8179
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 20.01.2013 21:06

Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8179
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja bluezone » 21.01.2013 04:24

cc kirjoitti:Siinä meni taas dugalla maailmankirjat sekaisin kun totuus iskee päin kasvoja. Ei se tyydyttynyut rasva olekkaan mikään pahis.

Totuus on se, että Keysin tutkimuksessa välimeren ruokavalio kartoitettiin tarkasti, ja pääosa rasvoista oli pehmeää rasvaa, ja tämä seikka johti parempaan verisuoniterveyteen.

Näin se tosiaan oli. En osaa ilmaista asiaa enää tämän selvemmin, joten jos tämä jäi vielä epäselväksi, niin sitten ei voi mitään. "23.2
bluezone
 

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja bluezone » 21.01.2013 04:28

cc kirjoitti:Kaupunkilaisena et ilmeisesti tiedä eläintenpidosta yhtään mitään. Kyllä niitä vuohia täytyy olla enemmän kuin yksi siinä talossa.


EU:n tärkeimmät vuohimaat ovat tänä päivänä Kreikka, Espanja, Italia ja Ranska.

"4.1" "4.1" "4.1" "5.4" "5.4" "5.2"
bluezone
 

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 21.01.2013 11:21

bluezone kirjoitti:
cc kirjoitti:Siinä meni taas dugalla maailmankirjat sekaisin kun totuus iskee päin kasvoja. Ei se tyydyttynyut rasva olekkaan mikään pahis.

Totuus on se, että Keysin tutkimuksessa välimeren ruokavalio kartoitettiin tarkasti, ja pääosa rasvoista oli pehmeää rasvaa, ja tämä seikka johti parempaan verisuoniterveyteen.

Näin se tosiaan oli. En osaa ilmaista asiaa enää tämän selvemmin, joten jos tämä jäi vielä epäselväksi, niin sitten ei voi mitään.


Eihän kukaan ole edes väittänyt että välimeren maissa syötäisiin tyydyttynyttä rasvaa pääasiallisena lähteenä. "22.1" "1.8"

Totuus on kuitenkin se että välimerellä syötiin kuitenkin myös tyydyttynyttä rasvaa! Tyydyttynyttä rasvaa tulee pelkästään oliiviöljystä. "22.3"
Aika surkea tutkimus sinänsä. "2.2" Ei ole otettu mitään muuta seikkaa huomioon sydäntaudeissa. On oletettu ja tutkittu vain tyydyttyneen rasvan osalta asiaa. Jos tyydyttynyt rasva olisi noin tuhoisaa ei välimeren maissa olisi sydäntautikuolleisuus ollut noin pientä kuin se oli.

Luulen että tuossa tutkimuksessa on tahallaan harhaan johdettu ja vääristelty valikoiden. "2.2" Totuus on kuitenkin se vuohenkasvatus välimeren maissa ja siitä saatava maito jota ihmiset itse käyttivät ravinnonlisänä.
Tyydyttyneen rasvan osuus keskimäärin 8 % luokkaa kokonaiskaloreista.
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8179
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja bluezone » 21.01.2013 11:30

Totuus on tosiaan se, että pääosa rasvasta oli pehmeää rasvaa. Tyydyttyneen rasvan osuus oli pieni. Suomessa se oli suuri, ja Suomessa oli verisuonitaudit yleisiä.
Viimeksi muokannut bluezone päivämäärä 21.01.2013 11:37, muokattu yhteensä 2 kertaa
bluezone
 

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja bluezone » 21.01.2013 11:35

cc kirjoitti:Tyydyttyneen rasvan osuus keskimäärin 8 % luokkaa kokonaiskaloreista.


Ei ole keskimäärin. 8% on maksimimäärä, mikä on myös THL:n suosituksen sisällä. Suomessa oli Keysin tutkimuksen aikaan ihan eri lukema.

Ja lisäksi tosiaan monityydyttymättömät rasvat laskee kolesterolia. Niitä syötiin välimerellä enemmän kuin Suomessa. Oliiviöljyssäkin on monityydyttymätöntä rasvaa huomattava osuus. Tämä kompensoi oliiviöljyn tyydyttynyttä rasvaa.
bluezone
 

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja bluezone » 21.01.2013 11:46

Välimeren dietissä on vähän tyydyttynyttä rasvaa ja huomattava osuus pehmeää rasvaa:

http://ajcn.nutrition.org/content/61/6/1402S.abstract
This diet is low in saturated fat (< or = 7-8% of energy), with total fat ranging from < 25% to > 35% of energy throughout the region. The pyramid describes a dietary pattern that is attractive for its famous palatability as well as for its health benefits.


7-8% on yläraja tyydyttyneelle rasvalle kyseisessä dietissä. Suuri osa ihmisistä syö vielä vähemmän kuin 7-8%.
bluezone
 

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 21.01.2013 12:23

bluezone kirjoitti:
cc kirjoitti:Tyydyttyneen rasvan osuus keskimäärin 8 % luokkaa kokonaiskaloreista.


Ei ole keskimäärin. 8% on maksimimäärä, mikä on myös THL:n suosituksen sisällä. Suomessa oli Keysin tutkimuksen aikaan ihan eri lukema.

Ja lisäksi tosiaan monityydyttymättömät rasvat laskee kolesterolia. Niitä syötiin välimerellä enemmän kuin Suomessa. Oliiviöljyssäkin on monityydyttymätöntä rasvaa huomattava osuus. Tämä kompensoi oliiviöljyn tyydyttynyttä rasvaa.


THl laskee laskutikulla kuinka monta sydänkuolemaa tulee Suomessa jos tyydyttynen rasvansaannin päiväannos kohoaa vaikka YHDEN gramman. "4.1"

Suurimmat erot ruuassa välimeren ja Suomen välillä olivat aivan jossain muussa kuin rasvan laadussa. VÄlimerellä syötiin huomatava määrä kasviksia ja hedelmiä. Suomessa ainoa kasvis talvella oli suolakurkku. (< -60 luvulla)
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8179
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 21.01.2013 12:24

bluezone kirjoitti:Välimeren dietissä on vähän tyydyttynyttä rasvaa ja huomattava osuus pehmeää rasvaa:

http://ajcn.nutrition.org/content/61/6/1402S.abstract
This diet is low in saturated fat (< or = 7-8% of energy), with total fat ranging from < 25% to > 35% of energy throughout the region. The pyramid describes a dietary pattern that is attractive for its famous palatability as well as for its health benefits.


7-8% on yläraja tyydyttyneelle rasvalle kyseisessä dietissä. Suuri osa ihmisistä syö vielä vähemmän kuin 7-8%.


Tuota tarkkaa lukemaa on todella vaikea sanoa koska eri saarilla vaihtelu oli suurta ruuan suhteen.
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8179
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 21.01.2013 12:25

bluezone kirjoitti:Totuus on tosiaan se, että pääosa rasvasta oli pehmeää rasvaa. Tyydyttyneen rasvan osuus oli pieni. Suomessa se oli suuri, ja Suomessa oli verisuonitaudit yleisiä.


Laita lukemia tiskiin rasvan osalta suomessa. "24.8"
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8179
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja bluezone » 21.01.2013 12:27

cc kirjoitti:Tuota tarkkaa lukemaa on todella vaikea sanoa koska eri saarilla vaihtelu oli suurta ruuan suhteen.


Kyllä noissa tutkimuksissa määritetään mahd. tarkasti. Parempaa tietoa ei ole.

Välimeren dietti taas määritellään diettinä, jossa tyydyttynyttä rasvaa on vähän ja pehmeää huomattava osuus.
bluezone
 

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 21.01.2013 12:40

Elikkä pelkkää arvailua Suomen osalta..asia selvä. "3.1"
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8179
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja bluezone » 21.01.2013 12:43

Ei ole. Hope this helps. :)

Kannattaa perehtyä seitsemän maan tutkimukseen tarkemmin, jos nuo yksityskohdat kiinnostaa.
bluezone
 

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 21.01.2013 12:49

Et itse näistä asioista ole ottanut selkoa vaan heittelet juttuja ilman että olet edes lukenut tutkimuksia tarkemmin. "24.8"
Asia selkee on...
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8179
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 21.01.2013 12:56

Tähän mennessä suurin seurantatutkimus, Whitehall study, osoittaa, että runsas D-vitamiinin saanti vähentää sydän- ja verisuonitaudeista (SVT) johtuvia kuolemia. Aineistona oli 5409 ikääntyvä miestä, jotka olivat seurannan alussa keskimäärin 77-vuotiaita. Heitä seurattiin 13 vuotta, jona aikana 3215 heistä kuoli. Seerumin D-vitamiinin pitoisuus oli keskimäärin vain 56 nmol/l; 80–90 nmol/l suojasi parhaiten kuolemalta.


http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2457

D-vitamiinilla vaikutusta sydäntaudin ehkäisyssä. Välimeren maissa D-vitamiinia auringosta ympäri vuoden.Suomessa D-vitamiinia niukasti.
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8179
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja bluezone » 21.01.2013 12:59

cc kirjoitti:Et itse näistä asioista ole ottanut selkoa vaan heittelet juttuja ilman että olet edes lukenut tutkimuksia tarkemmin.
Asia selkee on...

Olen ottanut ja perehtynyt Keysin tutkimukseen. Siinä tyydyttyneen rasvan vaikutus tulee selvästi esiin.
bluezone
 

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 21.01.2013 13:02

Olet ottanuta asiasta selvää....mutta et tiedä tyydyttyneen rasvan osuutta Suomen osalta. Asia selvä. "2.3"
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8179
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja bluezone » 21.01.2013 13:19

cc kirjoitti:Olet ottanuta asiasta selvää....mutta et tiedä tyydyttyneen rasvan osuutta Suomen osalta. Asia selvä.

http://eurheartj.oxfordjournals.org/con ... 6.full.pdf

Itä-Suomessa yli 20%(melkein 25%) ja Länsi-Suomessakin melkein 20%.
bluezone
 

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 21.01.2013 15:21

Tähän samaan tutkimukseen perustuu tämä nykyinen suositus rasvojen käytöstä. "24.2"
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8179
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

EdellinenSeuraava

Paluu Terveys/ravinto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron