Sivu 31/51

Re: Rasvasota

ViestiLähetetty: 22.05.2013 23:55
Kirjoittaja bluezone
Parempaa kuin voi. Transrasvaa ei ole suomalaisissa margariineissa nimeksikään. E-vitamiini ei häviä laadukkaista margariineistä.

Re: Rasvasota

ViestiLähetetty: 23.05.2013 00:17
Kirjoittaja admin2
Kannattaa perehtyä hiukan siihen normaali teollisesti käsitellyn öljyn valmistustapaan. Kylmäpuristettu öljy on aito tuote ja teollinen pelkkää energiaa.
Tätä ei moni ilmeisesti oikein käsitä. Jos jostain tuotteesta otetaan pois maku ja väriaineet niin pitäisi ymmärtää että silloin siitä lähtee myös terveydelle tärkeitä ainesosia pois.

Re: Rasvasota

ViestiLähetetty: 23.05.2013 14:14
Kirjoittaja admin2
Hulkkikaan ei tiennyt pakkotoistolla aikoinaan teollisen ja kylmäpuristetun öljyn eroja, tuijotteli vain finelin ravintotaulukoita. "2.1"

Re: Rasvasota

ViestiLähetetty: 23.05.2013 14:18
Kirjoittaja bluezone
Teollinen öjy voittaa voin kevyesti. Kukaan ei ole edes väittänyt täysin kylmäpuristetun veroiseksi.

Re: Rasvasota

ViestiLähetetty: 23.05.2013 15:02
Kirjoittaja admin2
Nyt tuli aikamoista propakandaa. "22.1"

Re: Rasvasota

ViestiLähetetty: 23.05.2013 15:04
Kirjoittaja admin2
− Göteborgin yliopistollinen sairaala julkaisi viime vuonna tutkimuksen, jonka mukaan lapset, jotka käyttivät punaista maitoa, olivat laihoja, ja rasvatonta käyttävät lihavia

http://www.studio55.fi/lahipiirivoimava ... rveyspommi

Re: Rasvasota

ViestiLähetetty: 23.05.2013 15:06
Kirjoittaja admin2
Tutkimusastelma
Australialainen tutkijaryhmä on julkaissut neljäntoista (14,4) vuoden prospektiivisen väestöseurannan maitotuotteiden ja maitorasvan välisistä yhteyksistä sydän- ja verisuonikuolleisuuteen. Tutkimukseen osallistui 1529 aikuista. Maitotuotteiden käyttö selvitettiin kolmeen otteeseen ruuankäyttökyselyllä. Tutkimuksessa selvitettiin vain kuolleisuutta, ei sydän- tai aivoinfarktien määrää.
Tulokset
Maitotaloustuotteiden käytöllä ei ollut yhteyttä sydän- ja verisuonitautikuolemiin. Täysrasvaisia maitotaloustuotteita käyttäneillä oli selvästi alhaisempi sydän- verisuoniperäisen kuolleisuuden riski (-69 %).

http://ravintojaterveys.kotisivukone.co ... l?a100=110

Re: Rasvasota

ViestiLähetetty: 23.05.2013 15:21
Kirjoittaja admin2
Vähärasvainen ruokavalio ei takaa terveyttä

lisääntynyt tyydyttyneen rasvan saanti oli yhteydessä korkeampaan LDL-pitoisuuteen. Muutokset olivat kuitenkin verraten pieniä (alle 4 % lähtötilanteesta) ja muutosten käytännön merkitys on ilmeisesti vähäinen


http://ravintojaterveys.kotisivukone.co ... l?a100=120

Re: Rasvasota

ViestiLähetetty: 23.05.2013 15:25
Kirjoittaja bluezone
cc kirjoitti:
Tutkimusastelma
Australialainen tutkijaryhmä on julkaissut neljäntoista (14,4) vuoden prospektiivisen väestöseurannan maitotuotteiden ja maitorasvan välisistä yhteyksistä sydän- ja verisuonikuolleisuuteen. Tutkimukseen osallistui 1529 aikuista. Maitotuotteiden käyttö selvitettiin kolmeen otteeseen ruuankäyttökyselyllä. Tutkimuksessa selvitettiin vain kuolleisuutta, ei sydän- tai aivoinfarktien määrää.
Tulokset
Maitotaloustuotteiden käytöllä ei ollut yhteyttä sydän- ja verisuonitautikuolemiin. Täysrasvaisia maitotaloustuotteita käyttäneillä oli selvästi alhaisempi sydän- verisuoniperäisen kuolleisuuden riski (-69 %).

http://ravintojaterveys.kotisivukone.co ... l?a100=110

"2.1"

Mahdoton sanoa juuri mitään tuollaisen epämääräisen tutkimuksen pohjalta. Ei kannata nostaa LDL:ää maitorasvalla.

Re: Rasvasota

ViestiLähetetty: 23.05.2013 15:25
Kirjoittaja admin2
Lehmän pötsikäymisessä syntyy nimittäin maidolle ominaisia parittoman hiililuvun rasvahappoja, penta- ja heptadekaanihappoa. Kun seurattiin näiden rasvahappojen esiintymistä ihmiselimistössä, voitiin todeta, että maitorasvan kulutus oli yhteydessä pienempään infarktiriskiin.

Ne ihmiset, jotka käyttivät enemmän maitorasvoja, heidän elimistöönsä kerääntyi suuremmassa määrin parittoman hiililuvun rasvahappoja.

http://sundqvist.blogspot.fi/2010/05/ma ... selta.html

Uppsalan yliopiston tutkijat (Ewa Warensjö etunenässä) raportoivat American Journal of Clinical Nutrition -tiedelehden tuoreessa artikkelissaan, että maitorasvojen runsas nauttiminen saattaa suojata ensimmäiseltä sydäninfarktilta (koskee erityisesti naisia).

Re: Rasvasota

ViestiLähetetty: 23.05.2013 15:27
Kirjoittaja admin2
69 % on aika kova lukema. Mikään tutkimus ei ole desimaalin tarkka, mutta suuntaa antava kyllä.

Re: Rasvasota

ViestiLähetetty: 23.05.2013 15:29
Kirjoittaja admin2
Maitorasva on todennäköisesti joutunut laajamittaisen tiedeterrorin uhriksi. Suomessa elää hyvin vahvasti harhaoppi maitorasvan epäterveellisyydestä, jota seikkaa minkäänlaiset tutkimusnäytöt eivät näytä horjuttavan.

http://sundqvist.blogspot.fi/2010/06/ma ... teena.html

Re: Rasvasota

ViestiLähetetty: 23.05.2013 15:29
Kirjoittaja bluezone
cc kirjoitti:Vähärasvainen ruokavalio ei takaa terveyttä

lisääntynyt tyydyttyneen rasvan saanti oli yhteydessä korkeampaan LDL-pitoisuuteen. Muutokset olivat kuitenkin verraten pieniä (alle 4 % lähtötilanteesta) ja muutosten käytännön merkitys on ilmeisesti vähäinen


http://ravintojaterveys.kotisivukone.co ... l?a100=120

Tuossa "vähärasvaiset" söi 29% rasvaa. "2.9" "2.9"

Ero vertailuryhmään kovassa rasvassa oli varmaan ihan mitätön, joten ei ihme, että LDL:ssäkään ei suuria eroja ollut. "22.1"

Re: Rasvasota

ViestiLähetetty: 23.05.2013 15:31
Kirjoittaja bluezone
cc kirjoitti:
Maitorasva on todennäköisesti joutunut laajamittaisen tiedeterrorin uhriksi. Suomessa elää hyvin vahvasti harhaoppi maitorasvan epäterveellisyydestä, jota seikkaa minkäänlaiset tutkimusnäytöt eivät näytä horjuttavan.

http://sundqvist.blogspot.fi/2010/06/ma ... teena.html

Sundqvist "2.1" "2.1" "22.1"

Re: Rasvasota

ViestiLähetetty: 23.05.2013 15:34
Kirjoittaja bluezone
cc kirjoitti:69 % on aika kova lukema. Mikään tutkimus ei ole desimaalin tarkka, mutta suuntaa antava kyllä.

Mutta lukema voi johtua ties mistä.
Jos syötät maitorasvaa alhaisen kolesterolin populaatioille, niin kyllä ne alkaa kupsahtelemaan verisuonitautiin.
Länsimaisessa populaatiossa ne, jotka ei syö maitorasvaa, syö jotain muuta epäterveellistä, ja omaa myös korkeat kolesteroliarvot.
Ihan humpuukijuttua. Syömisetkin selvitetty jollain kyselyillä vaan.

Re: Rasvasota

ViestiLähetetty: 23.05.2013 15:36
Kirjoittaja admin2
Ruotsissa on seurattu jo 12 vuoden ajan ikääntyviä maanviljelijöitä, sillä tutkijat ovat halunneet selvittää, miksi jyväjemmarit pysyvät valtaväestöä kauemmin terveinä eivätkä sairastu esimerkiksi sepelvaltimotautiin yhtä helposti kuin muu porukka.

Tutkijat löysivät kaksi merkittävää ja selittävää tekijää, joista toinen tulee taatusti yllätyksenä useimmille. Ensimmäinen tekijä ei yllätä ketään: vihannekset ja hedelmät ovat hyväksi terveydelle ja takaavat pitkää ikää. Puoli kiloa vihanneksia ja hedelmiä päivässä, niin hyvä tulee. Mutta se toinen tekijä: vihannesten ja hedelmien suotuisat terveysvaikutukset ilmenivät vasta silloin, jos siihen yhdistyi tuntuva maitorasvojen kulutus. Mitäs siitä sanotte? Ja meille kun on tolkutettu vuosikymmeniä, että maitorasvat ovat epäterveellisiä!

Tutkijat eivät havainneet vähäisemmän maitorasvan, täysjyvävalmisteiden ja viikottaisen kahden kala-aterian pienentävän sepelvaltimotautiin sairastumisen riskiä. Joten tutkittavaa riittää taatusti jatkossakin.

http://terveyshymy.fi/terveysuutiset/ma ... t-terveina

Re: Rasvasota

ViestiLähetetty: 23.05.2013 15:36
Kirjoittaja bluezone
Laatikaisen blogi on Valion sponsoroima.

Re: Rasvasota

ViestiLähetetty: 23.05.2013 15:37
Kirjoittaja bluezone
cc kirjoitti:
Ruotsissa on seurattu jo 12 vuoden ajan ikääntyviä maanviljelijöitä, sillä tutkijat ovat halunneet selvittää, miksi jyväjemmarit pysyvät valtaväestöä kauemmin terveinä eivätkä sairastu esimerkiksi sepelvaltimotautiin yhtä helposti kuin muu porukka.

Tutkijat löysivät kaksi merkittävää ja selittävää tekijää, joista toinen tulee taatusti yllätyksenä useimmille. Ensimmäinen tekijä ei yllätä ketään: vihannekset ja hedelmät ovat hyväksi terveydelle ja takaavat pitkää ikää. Puoli kiloa vihanneksia ja hedelmiä päivässä, niin hyvä tulee. Mutta se toinen tekijä: vihannesten ja hedelmien suotuisat terveysvaikutukset ilmenivät vasta silloin, jos siihen yhdistyi tuntuva maitorasvojen kulutus. Mitäs siitä sanotte? Ja meille kun on tolkutettu vuosikymmeniä, että maitorasvat ovat epäterveellisiä!

Tutkijat eivät havainneet vähäisemmän maitorasvan, täysjyvävalmisteiden ja viikottaisen kahden kala-aterian pienentävän sepelvaltimotautiin sairastumisen riskiä. Joten tutkittavaa riittää taatusti jatkossakin.

http://terveyshymy.fi/terveysuutiset/ma ... t-terveina

terveyshymy "2.1"

Re: Rasvasota

ViestiLähetetty: 23.05.2013 15:39
Kirjoittaja admin2
Juustoa ja voita voi syödä huoletta jos ei syö pelkkää juustoa ja voita. "24.8" Dugan jutut jostain 1960 luvun tieteestä, kannattaisi päivittää tietotaitoaan hiukan nykyaikaan.

Re: Rasvasota

ViestiLähetetty: 23.05.2013 15:40
Kirjoittaja admin2
bluezone kirjoitti:Laatikaisen blogi on Valion sponsoroima.


Kerro, kuka rahoittaa ne statiinitutkimukset?