Re: Rasvasota

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 30.08.2013 18:59

koentsyymi Q10 ja seleeni voivat auttaa jopa puolittamaan sydänsairauksien kuolinriskin

http://www.iltalehti.fi/sydan/2013083017433190_sd.shtml
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 02.09.2013 16:10

Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 10.09.2013 14:42

Stroke-lehdessä julkaistut tulokset perustuvat yli kahdeksankymmenen eri puolilla maailmaa tehdyn tutkimuksen yhteysanalyysiin, ja sen perusteella tupakoivat miehet ja naiset sairastuvat verisuonten tukkeutumisesta johtuvaan aivoinfarktiin noin 50 prosenttia todennäköisemmin kuin savuttomat.

http://www.terve.fi/tupakointi/72732-tu ... a-naisille

Tupakka tukkii veisuonet!
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja bluezone » 10.09.2013 19:43

cc kirjoitti:
koentsyymi Q10 ja seleeni voivat auttaa jopa puolittamaan sydänsairauksien kuolinriskin

http://www.iltalehti.fi/sydan/2013083017433190_sd.shtml

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22626835

6,7% prosenttia pienensi riskiä vanhoilla sairailla ihmisillä reilun viiden vuoden aikana.

Jos veriarvot kunnossa, niin tuskin on tarvetta noita syödä. Varsinkaan nuorempana tai terveempänä.

Ubikinoni toisaalta kiinnostava. Voisin harkitakin sen käyttämistä ainakin, jos olisin statiinilääkityksessä.
bluezone
 

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 10.09.2013 19:58

Hivenaineita vetelen kelaattimuodossa jatkuvasti.
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja bluezone » 10.09.2013 20:08

Itse saan seleeniä varmasti ravinnosta ihan tarpeeksi. Verisuonitaudit aiheutuu tiettyjen ruokien liiallisesta kulutuksesta eikä hivenaineiden puutteesta.
bluezone
 

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 10.09.2013 20:09

Meillä eri näkemys on. "1.3" Olen laskeskellut jokunen vuosi sitten ravintoaineiden määriä ja siihen THL:n kaavaan menee oma seleeninsaanti ilman purkkivitamiinia. En luota tuohon viralliseen taulukkoon.
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja bluezone » 10.09.2013 20:48

cc kirjoitti:Meillä eri näkemys on. "1.3" Olen laskeskellut jokunen vuosi sitten ravintoaineiden määriä ja siihen THL:n kaavaan menee oma seleeninsaanti ilman purkkivitamiinia. En luota tuohon viralliseen taulukkoon.

Ei se silti mikään huomattava tekijä ole verisuonitaudeissa.

Ei häviäisi ne taudit mihinkään, vaikka kuinka syötettäisiin seleeniä.
bluezone
 

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 10.09.2013 21:10

Terveys koostuu monesta tekijästä eikä pelkästän yhdellä hivenaineella tehdä ihmeitä jos muu osa alue on hukassa.
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 19.09.2013 11:01

Yleisesti uskotaan, että HDL on "hyvää" kolesterolia, joka suojaa valtimoita ahtautumiselta ja jäykistymiseltä. Tämä käsitys ei pidäkään täysin paikkaansa. HDL voi muuntua tulehdusta aiheuttavaksi (proinflammatoriseksi) mm. diabeetikoilla. Tätä käsitystä tukee kuulun Framinghamin tutkimuksen tulos, jonka mukaan 40 % sepelvaltimotaudeista kehittyi ihmisille, joiden HDL oli "normaali" tai "korkea". HDL:n toiminnalliset ominaisuudet ratkaisevat, pikemmin kuin määrä, onko HDL hyödyllistä vaiko vahingollista valtimoille (White ym. 2009). Näin ollen HDL-verikoe on jokseenkin arvoton.

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=164
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 21.09.2013 19:59

extra neitsytoliiviöljy vähensi aterianjälkeisiä tulehdusarvoja verrattuna raffinoituun oliiviöljyyn
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17391565


Runsas tyydyttynyt rasvansaanti ja erittäin vähätasvainen ruoka lisäsivät aterian jälkeistä tukehdusta. Oliiviöljy(neitsyt) taas ehkäisi tulehdusta.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22707261
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 22.09.2013 18:44

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/11/02 ... ikirjoitus

Juonto: Pienen yhdysvaltalaisen Framinghamin kaupungin asukkailla tehdyt pitkäkestoiset tutkimukset ovat nykyisen kolesterolitietämyksemme kivijalka.


30 vuotta kestänyt seuranta Framinghamissa tuotti 80-luvulla hämmentävän tuloksen. Havaittiin, että korkea kolesteroli ei enää nostanut kuoleman riskiä, kun oli saavuttanut 48 vuoden iän. (4)


Kolesteroliteorialle vielä murhaavampaa oli havainto, että henkilöillä, joiden kolesteroli oli laskenut kuluneiden 30 vuoden aikana, oli korkeampi kuolleisuus kuin niillä, joiden kolesteroli oli noussut. Yhden millimoolin alenema kolesterolissa lisäsi kokonaiskuolleisuutta 430 prosenttia.


Suomen Sydänliiton ylilääkäri, käypähoitotyöryhmän jäsen Mikko Syvänne epäilee tutkimuksen tulosta:

Syvänne: ”… jotain tämmöstä sekoittavaa tekijää siinä on täytynyt olla mukana ja kyllä muistaakseni tutkijat vahvasti epäilivät näitä hiljalleen kehittyviä muita sairauksia, joita ikä tuo tullessaan”.


Juonto: Muut sairaudet saattavat selittää noussutta kokonaiskuolleisuutta, mutta on huomattava, että sydänkuolleisuus nousi kolesterolin laskun myötä sitäkin enemmän, eli 550 prosenttia.


Olisi luullut, että Framinghamin havainto kolesterolin laskun tappavasta vaikutuksesta olisi johtanut vakavaan pohdintaan siitä, onko teoria kolesterolin vaarallisuudesta sittenkään oikea.


Mutta kuinka tutkimus esiteltiinkään lääkäreille Yhdysvaltain Sydänliiton julkaisemassa arvovaltaisessa katsauksessa ? (5)


Lausunnon mukaan Framinghamin tutkimus osoittaa, että 1 prosentin pudotus kolesterolitasossa alentaa sepelvaltimotautiriskiä 2 prosentilla !
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja bluezone » 23.09.2013 02:11

^Korkea kolesteroli varmaan muuttuu yhtäkkiä 48-vuotiaana hyödylliseksi. "22.1" "22.1"

Tuo ilmiö johtuu siitä, että monet sairaudet ja haurastuminen alentaa kolesterolia. Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että matalan kolesterolin muusta syystä kuin näiden sairauksien takia omaavat henkilöt on terveempiä kuin korkean kolesterolin omaavat.

Madaltunut kolesteroli on siis noiden sairauksien seuraus eikä syy.
bluezone
 

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 23.09.2013 10:46

Pelkkää spekulaatiota koko keissi, mukamas kaikki 48 vuotiaat sairaita. "24.8" Ihminen ei ole mikään kasvissyöjä, vaan sekaruuan syöjä. On se kumma jos elimistö tuottaa ainetta(kolesteroli) joka on myrkkyä omalle elimistölle tietyillä pitoisuuksilla. "2.6" Ihminen on sekasyöjä, mutta elimistö ei hyväksy lihaa ravinnoksi koska siinä on kolesterolia. Aivan järjen vastaista koko touhu. Koirat ja sudet syövät lihaa ja rasvaa jossa on kolesterolia ja ne ovat terveitä, miksi tuo tappava kolesteroli ei tapa?

Kolesteroli on hyödyllistä ja elimistön tarvitsema aine.
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja bluezone » 23.09.2013 11:02

Ihan naurettavaa spekulaatiota, että matala kolesteroli alkaa yhtäkkiä tappamaan 48-vuotiaita. Kyllä 48-vuotiailla alkaa jo esim. syöpä näkymään tilastossa. Ei ne kaikki ole sairaita, mutta moni sairastuu, ja heillä voi kolesteroli pudota.

Ihmisen LDL-reseptorit saturoituu arvossa 1,5. Ne ei ota enempää kolesterolia eikä tarvitse sitä enempää. Ylimäärästä on vain haittaa. Tuo lisääntynyt kuolleisuus matalilla kolesteroleilla ei näy ihmisillä, jolla on aina ollut matala kolesteroli. He elävät pidempään kuin korkean kolesterolin ihmiset. Matala kolesteroli ei sairautta aiheuta – päinvastoin.
Viimeksi muokannut bluezone päivämäärä 23.09.2013 11:09, muokattu yhteensä 3 kertaa
bluezone
 

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja bluezone » 23.09.2013 11:05

cc kirjoitti:Ihminen ei ole mikään kasvissyöjä, vaan sekaruuan syöjä.

Tästä olen samaa mieltä, mutta pääpaino on ollut kasviksissa evoluution kehittyessä, koska luontaiset kolesteroliarvot on niin matalat.
bluezone
 

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja bluezone » 23.09.2013 11:06

cc kirjoitti:Koirat ja sudet syövät lihaa ja rasvaa jossa on kolesterolia ja ne ovat terveitä, miksi tuo tappava kolesteroli ei tapa?

Nämä ovat puhtaita lihansyöjiä. Ihminen on hyvin kaukana puhtaasta lihansyöjästä.
bluezone
 

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja admin2 » 23.09.2013 11:22

Lähes puolet eläinperäisestä ravinnosta noin keskimäärin. Ihminen on aikojen alusta lähtien metsästänyt ja ei se ole ihan huvin vuoksi eläimiä keihäällä, nuijalla ja pyyntikuopilla metsästänyt. Luolamaalauksetkin sen osoittavat, ei ole löydetty luolamaalausta joka esittäisi porkkanaa, parsaa jne. Ihminen olisi kuollut sukupuuttoon jos ravinnon kolesteroli tappaisi.
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja bluezone » 23.09.2013 11:22

Tyydyttyneen rasvan vaikutus on ravinnon kolesterolin vaikutusta voimakkaampi.
bluezone
 

Re: Rasvasota

ViestiKirjoittaja bluezone » 23.09.2013 11:23

cc kirjoitti:Lähes puolet eläinperäisestä ravinnosta noin keskimäärin.

Ei lähellekään näin paljon. Pääosin kasveja.
bluezone
 

EdellinenSeuraava

Paluu Terveys/ravinto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron