Kansanterveys

Kansanterveys

ViestiKirjoittaja admin2 » 15.09.2011 09:33

Tiedätkö, mikä on maailman yleisin kuolinsyy?

WHO:n mukaan yleisin kuolinsyy maailmassa on sydänsairaus. Toiseksi yleisin kuolinsyy on syöpä, kolmanneksi yleisin keuhkotaudit, ja neljänneksi yleisin on diabetes.




http://thechart.blogs.cnn.com/2011/09/1 ... -diabetes/
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Kansanterveys

ViestiKirjoittaja admin2 » 15.09.2011 09:42

Sydämen vajaatoiminta johtuu huonoista elintavoista ja on elintapasairaus. "1.9"
Ylipaino, tupakointi, vähäinen liikunta ja surkea ruokavalio,tässä ne syyt jotka aiheuttavat väestössä sydämen vajaa toimintaa.
Perustuu tutkimukseen joka tehtiin kymmenillätuhansilla ihmisillä neljäntoista vuoden ajanjaksolla.



Lähde:http://circheartfailure.ahajournals.org/
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Kansanterveys

ViestiKirjoittaja admin2 » 15.09.2011 09:49

Krapulaisessa elimistössä muhii syövälle altistavaa ainetta
Ehditkö luulla, että krapulassa suurinta harmia tuottaa jäytävä pääkipu, pohjattoman etova olo ja kaikenlainen huonovointisuus? Ihmiselimistön toimintaa havainnoineet tutkijat ovat kuitenkin viime vuosina enenevissä määrin ryhtyneet kantamaan huolta vielä paljon edellisiä ikävämmästä krapulaan liittyvästä seikasta: alkoholin hajoamisen seurauksena krapulaisessa elimistössä muhivasta asetaldehydistä.

Asetaldehydi on karsinogeeninen eli syöpää aiheuttava aine, jonka merkitystä joidenkin tutkijoiden mukaan yhä väheksytään. Esimerkiksi tutkijat Centre for Addiction and Mental Healthista (CAMH) Kanadasta ja Veterinary Investigation Laboratory Karlsruhesta (CVUA) Saksasta totesivat jo vuonna 2009, että alkoholi on asetaldehydiin yhteydessä olevien syöpien suurin riskitekijä. Aiheesta uutisoi ScienceDaily.

CAMH:n ja CVUA:n tutkijoiden mukaan runsaasti alkoholia käyttävät altistuvat suosituksia suuremmille asetaldehydimäärille pelkästään juomatapojensa takia. Koska myös monet arkiset ruoat ja juomat sisältävät asetaldehydiä, altistumme sille ilman alkoholiakin, mutta tutkijat havaitsivat runsaan alkoholinkäytön lisäävän syöpäkuolemien riskiä erittäin paljon. Siinä missä alkoholia kohtuukäytön rajoissa nauttivalla on noin 7,6 mahdollisuus 10 000 sairastua syöpään elinaikanaan, on suhde runsaasti juovilla jopa 1/1000. Alkoholin suurkulutukseen yhdistettyjä syöpiä ovat maksasyövän ohella suuontelon, nenänielun sekä paksusuolen syöpä.

Ykkösluokan karsinogeeni

Maailman terveysjärjestön WHO:n alainen syövän tutkimusyksikkö, IARC, on luokitellut alkoholijuomien sisältämän ja alkoholista ruoansulatuskanavassa muodostuvan asetaldehydin I-luokan eli pahimmanlaatuiseksi syöpää aiheuttavaksi aineeksi. Koska sen saanti ei rajoitu alkoholiin, on asetaldehydin riskien tutkiminen hankalaa. Myös kanadalaisen CAMH:n johtava tutkija Jürgen Rehm on myöntänyt tämän kommentoidessaan laitoksensa kahden vuoden takaista tutkimustulosta.

– Vaikka Kanadan terveysviranomainen on tunnustanut asetaldehydin myrkyllisyyden joitain vuosia sitten, on rajoituksia annettu vain asetaldehydin lähteille, hän on selittänyt.

Ongelma on siinä, että tuoreet varoitukset vaikuttavat vasta tämän päivän altistumiseen, kun taas aiemmin, aikana ennen rajoituksia ihmiset ovat voineet altistua asetaldehydille huomattavasti enemmän. Ihmisellä, joka juo runsaasti alkoholia ja joka on aiemmin altistunut suurille määrille asetaldehydiä suositellut saantirajoitukset saattavat nitistä liitoksistaan. Kaiken lisäksi tietyn perimän omaavat ihmiset ovat erityisen herkkiä asetaldehydille. Tällaisen perimän omaavia henkilöitä on erityisesti Itä-Aasiassa, kun taas Suomessa kyseiseen asetaldehydin aineenvaihduntaan liittyvä ominaisuus on erittäin harvinainen.

Arvion perusteella normaalipainoisen (70kg) ihmisen päivittäinen asetaldehydiannos ei saisi ylittää 0,4 milligrammaa. Tällä perusteella yhdenkään alkoholijuoman tai elintarvikkeen, jota käytetään yli desilitra päivittäin, asetaldehydipitoisuus ei saisi ylittää 50 mikromoolia litrassa. Käytännössä asetaldehydin määrä voi joissakin elintarvikkeissa ylittää riskirajat monituhatkertaisesti
Lainattu: http://www.tohtori.fi/?page=5033584&id=5307882
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Kansanterveys

ViestiKirjoittaja admin2 » 22.09.2011 12:20

Kalsiumi
Kansalaisia valistetaan (THL) juomaan runsaasti maitoa ja muita maitotaloustuotteita.Kalsiumin saantisuositus on 800 mg / vrk,suomalaisten
saanti on reilusti yli 800 mg.( tutkimus: http://www.ktl.fi/attachments/suomi/jul ... 008b23.pdf )

Muualla maailmassa kansalaisten kalsiumin saanti on keskimäärin alle 500 mg eikä tämä aiheuta osteoporoosia.
Mistä johtuu suomalaisten hauraat luut vaikka kalsiumia menee suusta alas valtavia määriä.
-Kalsiumin imeytymiseen tarvitaan tietysti D-vitamiinia.
-Fosforin runsas saanti heikentää kalsiumin imeytymistä

Suomalaiset saavat fosforia aivan liikaa maito/vilja valmisteista. Myös valmisruuat jne sisältävät runsaasti fosforia,tämä teollisuden lisäämä fosfori
on haitallisempaa kuin ruuassa oleva luonnollinen fosfori. ( Tutkimus: https://www.doria.fi/handle/10024/60660 )
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Kansanterveys

ViestiKirjoittaja admin2 » 22.09.2011 20:56

Suomessa alkaa suuri D-vitamiinitutkimus
Itä-Suomen yliopistossa alkaa ensi vuonna D-vitamiinivalmistetutkimus, joka on yliopiston kautta aikain suurin kliininen tutkimus. Siinä selvitetään nykyistä suositusta huomattavasti suurempien D-vitamiinimäärien vaikutusta terveyteen ja sairauksien ilmaantumiseen terveillä yli 60-vuotiailla aikuisilla.
Parhaillaan menossa olevan esitutkimuksen avulla selvitetään nykysuositusta suurempien D-vitamiiniannosten turvallisuutta ja sitä, miten ne suurentavat veren D-vitamiinipitoisuutta. FIND-tutkimuksessa pyritään saamaan veren D-vitamiinipitoisuus tasolle 75–110 nanomoolia litraa kohden
Lainattu: http://uutiset.ruokatieto.fi/WebRoot/10 ... id=1216193
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Kansanterveys

ViestiKirjoittaja admin2 » 23.09.2011 00:24

Norjan tieteellisteknisen yliopiston geeneihin keskittyvä tutkimus osoittaa, että runsashiilihydraattinen ruokavalio voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia terveydelle
Tutkijoiden mukaan liika hiilihydraattien saanti voi tuhota geenejä ja nostaa riskiä tulehduksiin, verisuonisairauksiin, kakkostyypin diabetekseen, syöpään sekä dementiaan. Norjalaisten tutkijoiden saamien tulosten mukaan ideaali ruokavalio ihmiselle olisi zone-dieetin tapainen vähähiilihydraattinen ruokavalio, jossa syödään tasapainoisesti kaikkea.
Lainattu: http://www.mtv3.fi/makuja/ajankohtaista.shtml?1395225

Terveellisessä ruokavaliossa hiilihydraatteja saisi olla kolmannes päivän aikana syödystä ruoasta.
Menee just omaa hiilari haarukkaan tuo kolmannes. "3.0"
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Kansanterveys

ViestiKirjoittaja admin2 » 23.09.2011 11:00

Viini on sittenkin hyväksi terveydelle

Viimeaikaiset tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet viinillä olevan konkreettisia terveysvaikutuksia esimerkiksi syövän ehkäisemisessä, ja viinin on todistettu estävän auringossa palamista

http://www.iltalehti.fi/terveys/2011092 ... 5_tr.shtml
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Kansanterveys

ViestiKirjoittaja admin2 » 23.09.2011 12:14

Omega-3 rasvahapot
Paljonko pitäisi saada omega-3 rasvahappoja päivässä?
Yhdysvalloissa suositellaan yhtä grammaa sydäntautipotilaille. Tulehdussairauksia sairastaville suositellaan vielä enemmän. 2-4 grammaa päivässä.
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Kansanterveys

ViestiKirjoittaja admin2 » 24.09.2011 22:49

cc kirjoitti:Norjan tieteellisteknisen yliopiston geeneihin keskittyvä tutkimus osoittaa, että runsashiilihydraattinen ruokavalio voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia terveydelle
Tutkijoiden mukaan liika hiilihydraattien saanti voi tuhota geenejä ja nostaa riskiä tulehduksiin, verisuonisairauksiin, kakkostyypin diabetekseen, syöpään sekä dementiaan. Norjalaisten tutkijoiden saamien tulosten mukaan ideaali ruokavalio ihmiselle olisi zone-dieetin tapainen vähähiilihydraattinen ruokavalio, jossa syödään tasapainoisesti kaikkea.
Lainattu: http://www.mtv3.fi/makuja/ajankohtaista.shtml?1395225

Terveellisessä ruokavaliossa hiilihydraatteja saisi olla kolmannes päivän aikana syödystä ruoasta.
Menee just omaa hiilari haarukkaan tuo kolmannes.


Paras ruokavalio geenien kannalta sisältää kolmanneksen rasvaa, kolmanneksen proteiinia ja kolmanneksen hiilihydraatteja.


- Saimme selville, että ruokavalio jossa 65 prosenttia oli hiilihydraatteja - mikä vastaa usein tavallisen norjalaisen aterialla saamaa määrää - saa useat geeniluokat käymään ylikierroksilla, kertoo norjalaisyliopiston verkkosivuilla biologian professori Berit Johansen

http://www.iltasanomat.fi/terveys/tutki ... 95565.html
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Kansanterveys

ViestiKirjoittaja admin2 » 25.09.2011 15:01

Kuva

Verenpaineet kannattaisi laittaa kohdalleen. "1.1"
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Kansanterveys

ViestiKirjoittaja admin2 » 26.09.2011 14:41

Yalen yliopistossa teetetyn tutkimuksen tulokset kertovat, että ylipainoisilla ihmisillä aivot aktiovoituvat eri tavalla kuin normaalipainoisilla kanssasisarillaan

http://www.mtv3.fi/helmi/hyvinvointi/ar ... ri-tavalla

Onko tämä nyt sitä Antti Heikkilän puhumaa geeneissä tapahtuvaa muutosta?
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Kansanterveys

ViestiKirjoittaja admin2 » 26.09.2011 15:15

Uusitupa: Rasvakohussa ei ole päätä eikä häntää

Matti Uusitupa tekee itse niin kuin opettaa

- Omaan liikunnalliseen elämäntapaani kuuluu myös monipuolinen ruoka. Syön runsaasti erityisesti kokojyväviljatuotteita, varsinkin leipää. Sen päälle laitan kasviöljypohjaista margariinia. Nautin paljon myös kasviksia, hedelmiä ja kalaa. Salaatissa käytän kasviöljyä, joka puuttuu edelleen monen suomalaisen ruokapöydästä.

- Kovia rasvoja vältän. Niiden haitallisuus on luotettavasti toteen näytetty jo kauan aikaa sitten eikä tätä kumoavaa uutta tieteellistä tietoa ole tullut. Tosiasia on, että juuri nykyisten ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio ja tupakoinnin vähentyminen selittävät suurimman osan 1990-luvun puoleenväliin asti tapahtuneesta työikäisten suomalaisten sydänsairastavuuden laskusta.

http://www.sydan.fi/uutinen/-/view/109467

uusitupa avasi suunsa. "2.2" Margariinia,tuota teollista roskaa kehoittaa syömään. "4.0"
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Kansanterveys

ViestiKirjoittaja admin2 » 27.09.2011 10:40

Kansainväliset tutkijat varoittavat syöpähoitojen kustannusten räjähtävän käsiin.
Arviolta 12 miljoonalla ihmisellä todetaan syöpä vuosittain. Vuoteen 2030 mennessä määrän uskotaan nousevan 27 miljoonaan.
http://www.iltalehti.fi/syopa/2011092614461288_sy.shtml

Mistäs tämä syöpien lisääntyminen sitten johtuu? Teollisesti tuotettu ruoka,ruuan valmistusmenetelmät(mikroaaltouuni)
http://articles.mercola.com/sites/artic ... zards.aspx

A study published in the November 2003 issue of The Journal of the Science of Food and Agriculture[5] found that broccoli "zapped" in the microwave with a little water lost up to 97 percent of its beneficial antioxidants. By comparison, steamed broccoli lost 11 percent or fewer of its antioxidants. There were also reductions in phenolic compounds and glucosinolates, but mineral levels remained intact.
•A 1999 Scandinavian study of the cooking of asparagus spears found that microwaving caused a reduction in vitamin C[6] .
•In a study of garlic, as little as 60 seconds of microwave heating was enough to inactivate its allinase, garlic’s principle active ingredient against cancer[7] .
•A Japanese study by Watanabe showed that just 6 minutes of microwave heating turned 30-40 percent of the B12 in milk into an inert (dead) form[8] . This study has been cited by Dr. Andrew Weil as evidence supporting his concerns about the effects of microwaving. Dr. Weil wrote:
•“There may be dangers associated with microwaving food... there is a question as to whether microwaving alters protein chemistry in ways that might be harmful."
•A recent Australian study[9] showed that microwaves cause a higher degree of “protein unfolding” than conventional heating.
•Microwaving can destroy the essential disease-fighting agents in breast milk that offer protection for your baby. In 1992, Quan found that microwaved breast milk lost lysozyme activity, antibodies, and fostered the growth of more potentially pathogenic bacteria[10] .
Quan stated that more damage was done to the milk by microwaving than by other methods of heating, concluding: “Microwaving appears to be contraindicated at high-temperatures, and questions regarding its safety exist even at low temperatures.”
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Kansanterveys

ViestiKirjoittaja admin2 » 01.10.2011 10:03

Kolmannes alle kouluikäisistä ei liiku tarpeeksi
Nuori Suomi -järjestön mukaan alle kouluikäisen lapsen pitäisi liikkua reippaasti vähintään kaksi tuntia päivässä.

Järjestö muistuttaa, että päiväkoti-iässä lapsi ei vielä tarvitse urheiluharrastusta. Parasta liikuntaa on omaehtoinen liikkuminen leikeissä ja arjessa.

Pienen lapsen päivittäinen liikunta voi koostua lyhyistäkin tuokioista päiväkodissa, kotona tai leikkipuistossa

http://www.iltalehti.fi/elintavat/20111 ... 5_el.shtml

Muistan omasta lapsuudestani kuinka päivän aikana liikuttiin tuntikausia.70 kilometrin pyörälenkin tein jo 7 vuotiaana.
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Kansanterveys

ViestiKirjoittaja admin2 » 06.10.2011 10:38

Runsaalla täyssäilykkeiden syönnillä saattaa olla yhteys ykköstyypin diabeteksen ja allergioiden lisääntymiseen. Näin arvelee mikrobiologi, Helsingin yliopiston biokeskuksen tutkimusjohtaja Mirja Salkinoja-Salonen keskiviikon Silminnäkijä-ohjelmassa TV2:ssa

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/10/l ... 26780.html

Mielenkiintoista tuossa asiassa on se että koiran ruokaan on ehdottomasti kiellettyä lisätä tiettyjä lisäaineita,ihmisten ruokaan taas saa laittaa mitä tahansa. "23.3"
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Kansanterveys

ViestiKirjoittaja admin2 » 08.10.2011 23:08


Ensin lyhyesti vadelmista ja mustikoista
Luonnonmarjat sisältävät:

•antioksidantteja
•flavonoideja
•vitamiineja
•hivenaineita
•kuituja
Flavonoidit ovat ravintotekijöitä joita solumme tarvitsevat voidakseen hyvin. Marjojen kuidut estävät niiden luonnollisen sokerin liian nopeaa imeytymistä elimistöön.
Mustikka on parhaimpia antioksidanttilähteitä ja sen antosyaani vaikuttaa silmien terveyttä edistävästi


http://www.violetlight.fi/Ravinto%20ja% ... intoa.html "22.3"
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Kansanterveys

ViestiKirjoittaja admin2 » 13.10.2011 13:14

Numero kaksi on että voimme tehdä jotakin positiivista. Tarvitsemme 90 eri ravintoainetta ruoastamme joka päivä. Tarvitsemme 60 mineraalia, 16 vitamiinia, 12 välttämätöntä aminohappoa eli proteiinin rakennusaineita ja kolmea välttämätöntä rasvahappoa. Tarvitsemme näitä joka päivä ettemme saisi ravinnonpuutosta joka aiheuttaa sairauksia. Tarvitsemme joka ainoata ainetta riittävän määrän.

http://www.minaolen.com/lehti/art2_302.html
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Kansanterveys

ViestiKirjoittaja admin2 » 13.10.2011 13:18

Oletteko kuulleet puhuttavan vatsahaavasta? Sen katsotaan johtuvan stressistä. Me eläinlääkärit olemme tienneet yli 50 vuoden ajan että vatsahaava, ainakin sioilla, aiheutuu mahalaukun bakteerista nimeltä Helicobacter pilori ja että se joissakin tapauksissa voi kehittyä vatsalaukun syöväksi. Koska meillä ei ole varaa kalliisiin leikkauksiin Mayoklinikalla (silloin olisi lihan hinta noussut 400 markkaan kilo) opimme että eräs hivenaine nimeltä vismutti ja tetrasykliini voivat parantaa vatsahaavan. Maksoi viisi dollaria parantaa sika tällä.
The National Institute of Health ilmoitti helmikuussa 1994 että vatsahaava aiheutuu eräästä bakteerista nimeltä Helicobacter pilori eikä stressistä. Se voidaan parantaa. Lääketieteelliset raportit eivät sano koskaan niin vaan että ”näyttää lupaavalta”,” voi olla hyväksi”. Artikkelissa sanotaan edelleen että se voidaan parantaa vismutilla ja tetrasykliinillä. Niille jotka eivät tiedä mistä vismuttia saa voin kertoa että sitä myydään apteekissa ja se on punertavaa ja halpaa. Sinä voit tosiasiassa parantaa itse itsesi.

http://www.minaolen.com/lehti/art2_302.html
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Kansanterveys

ViestiKirjoittaja admin2 » 13.10.2011 13:20

Mikä on kuolinsyy numero kaksi Amerikassa sydän- ja verisuonisairauksien jälkeen? Se on kauhea sairaus, syöpä. Kun lääkäri lähettää sinulle laskunsa, pitäisi hänen kopioida uudet havainnot syövästä ja lähettää myös ne. Syyskuussa 1993 tekivät The National Cancer Institute ja Harvard Medical School tutkimuksen syövästä ja julkaisivat, että syöpää vastustava ravinto oli löydetty. He olivat valinneet tämän tutkimuksen tehtäväksi Kiinassa koska Henan provinssissa oli suurin syöpätapausten määrä maailmassa. He valitsivat 29 000 henkilöä tähän tutkimukseen. He antoivat heille vitamiineja ja mineraaleja ja kaksinkertaistivat Amerikassa korkeimman suositellun annostuksen. Se on hyvin kohtuullinen annos. Eräälle ryhmälle valittiin C-vitamiini. Korkein suositeltava annos C-vitamiinille on 60 mg. Kaksinkertaisesta annoksesta tulee 120 mg. Et voi mennä luontaistuotekauppaan ja löytää annosta alle 500 mg aikuiselle. Linus Pauling, joka sai kaksi Nobel-palkintoa sanoo että syövän käsittelyyn ja ehkäisyyn tarvitset jopa 10 000 mg päivää kohti. Kaikki ne lääkärit jotka olivat eri mieltä hänen kanssaan 25 vuotta sitten ovat nyt kuolleet. Nyt 94- vuotias. Linus Pauling työskentelee 14 tuntia päivässä, seitsemän päivää viikossa Big Sur Ranchillaan Kaliforniassa. Hän on edelleen opettajana University of Californiassa San Fransiscossa (yliopisto). Sinä voit tehdä valinnan. Kuunteletko kuolleita lääkäreitä vai Paulingia?


http://www.minaolen.com/lehti/art2_302.html
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Re: Kansanterveys

ViestiKirjoittaja admin2 » 13.10.2011 14:34

Minulla on mukanani joitakin suosikkikuolinilmoituksiani. Tri Stuart Catwright, ikä 38, kuoli yhtäkkiä kotonaan. Hän oli perhelääkäri. Hän kuoli rikkimenneen valtimon takia (aneurysmi ), ts. valtimo räjähti kuin ilmapallo, siitä johtuen että se oli aivan hauras kunnes se halkesi. Hän kaatui kuin nuijittu härkä. 1957 me opimme että aneurysmi johtuu kuparin puutteesta. Meillä oli 57 000 kalkkunanpojan projekti ja ne saivat kaikki ne 90 ravintoainetta. 13 ensimmäisen viikon aikana kuoli lähes puolet kalkkunoista. Niille tehtiin ruumiinavaus ja me havaitsimme että ne kaikki olivat kuolleet rikkimenneen valtimon takia. Kaksinkertaistimme kuparin määrän ja seuraavana vuonna kun kuoriutui 500 000 kappaletta ei ainutkaan kuollut. Tämä koe tehtiin hiirillä, kissoilla, koirilla, lampailla, sioilla ja muilla eläimillä ja havaittiin, että on lukuisa määrä sairauksia, jotka aiheutuvat kuparin puutteesta. Harmaat hiukset voivat olla ensimmäinen oire, joten kun sinä saat harmaita hiuksia voi se johtua kuparin puutteesta. Toinen oire voi olla rypyt, joustavat säikeet ihossasi häviävät. Alat muistuttaa kuivattua luumua. Sitten meillä on suonikohjuja, kun niitä alkaa esiintyä siellä täällä. Voit tietysti aina mennä plastiikkakirurgille ja antaa hoitaa asian, mutta on paljon halvempaa, tehokkaampaa ja varmempaa jos sen sijaan otat kuparia.

http://www.minaolen.com/lehti/art2_302.html

Kupari on ihmisen kehitykselle ja elämän jatkumiselle tärkeä ravintotekijä

KUPARI
Avatar
admin2
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8180
Liittynyt: 02.09.2011 12:51

Seuraava

Paluu Terveys/ravinto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron